slouží k rozlišení konzistenčních skupin (relativní tuhosti) plastických maziv
NLGI consistency numbers
| NLGI číslo |
ASTM worked (60 strokes)
penetrace při 25 °C
|
vzhled |
konzistence srovnání s potravinami |
| 000 |
445-475 |
fluid |
olej na vaření |
| 00 |
400-430 |
semi-fluid |
jablečné pyré |
| 0 |
355-385 |
very soft |
hořčice |
| 1 |
310-340 |
soft |
rajčatový protlak |
| 2 |
265-295 |
„normal“ grease |
arašidové máslo |
| 3 |
220-250 |
firm |
zredukovaná zelenina |
| 4 |
175-205 |
very firm |
zmrazený jogurt |
| 5 |
130-160 |
hard |
hladká paštika |
| 6 |
85-115 |
very hard |
cheddar sýr |
zdroj wikipedia